Celule

Biserica Râul Vieții este organizată în celule, ce au loc o dată pe săptămână. Celulele sunt grupuri omogene împărțite astfel: celule de femei, celule de bărbați, celule mixte, celule de tineri și adolescenți.

Celula reprezintă un grup de oameni care au renunțat la agendele și programele lor personale pentru a lucra într-o echipa. O celulă este un set de relații stabilite în cadrul unui grup în Trupul lui Hristos cu scopul de a edifica, a dezvolta și a multiplica membrii acesteia.

Celulele se întâlnesc săptămânal, fiind orientate mai mult pe discuții aplicative pe baza unor lecții de învățătură biblică. Întâmpină nevoile individuale ale membrilor, le dezvoltă darurile spirituale și le oferă un cadru de creștere măsurabilă.

Viziunea G 12 este o viziune având în centru pe Isus Hristos și Marea Trimitere de “a merge și a face ucenici din toate neamurile”. Aceasta va fi împlinită printr-o predicare a Evangheliei Împărăției lui Dumnezeu în puterea Duhului Sfânt și prin pregătirea ucenicilor lui Hristos.

Bazată pe principiul de mentorare a celor 12 ucenici ai lui Isus Hristos și trimiterea acestora să pregătească pe alții, viziunea G 12 este o viziune a formării și multiplicării. G 12 înseamnă Guvernarea celor doisprezece și reprezintă modul de Guvernare al lui Isus Hristos în viața celor 12 ucenici. G 12 nu este o viziune denominațională, ci este o viziune care binecuvântează Trupul lui Hristos, Biserica, și extinde Împărăția lui Dumnezeu. Deasemenea, este modelul de formare al ucenicilor după caracterului lui Isus.

Principiul celor 12

Acest principiu este confirmat permanent în Biblie. Au existat 12 patriarhi, 12 seminții ale lui Israel, 12 guvernatori ai lui Solomon, 12 apostoli, 12 temelii al Noului Testament și alte pasaje biblice recomandă acest număr ca fiind numărul guvernării perfecte.

Biserici de pe tot globul descoperă că din grupul de “12”, Marea Trimitere poate fi cu ușurință îndeplinită. Cesar și Claudia Castellanos au început mica lor lucrare numita Mission Carismatica Internacional, în Bogota – Columbia, în anul 1983. După câțiva ani, pastorul lor de tineret, Cesar Fajardo, a început prin a uceniciza 12 adolescenți din grupul său de tineret, care număra atunci 60 de tineri. Acestor 12 adolescenți li s-a încredințat sarcina de a găsi alți 12 tineri pe care să îi instruiască și să îi lanseze apoi în lucrare în calitatea de asistenți ai lor. Imensa structură piramidală de conducere a ajuns deja la trei “generații” de cate “12”, iar unii deja lucrează la cea de a patra.

La începutul anului 2004, biserica avea deja 30.000 de celule, iar la întâlnirile săptămânale ale uneia dintre celule participă în mod regulat chiar președintele țării.